top of page

Stilarter

I Kenpodanmark er der mulighed for, at træne 3 forskellige kampsport stilarter. 
Kenpo Karate | M.A.C.E  |
 Arnis
De 3 stilarter er beskrevet nedenfor 

Ed Parker_edited_edited.jpg

Kenpo Karate
 
American Kenpo

Undervises i alle Kenpodanmark klubber. 

Hvad er Kenpo og hvor stammer det fra? 

Set ud fra et rent bevægelsesmæssigt mønster, er Kenpo en kombination mellem bevægelser fra Kinesisk boxning, Japansk Jiu Jitsu, Karate, Vesterlandsk boksning og andre stilarter. Disse bevægelser er samlet i teknikkombinationer, der kan anvendes som forsvar mod ethvert angreb. Det vil sige, at Kenpo er opbygget på en logisk katalogiseringsmetode af bevægelser og disse grundlæggende anatomiske principper.

Systemmæssigt er Kenpo "Nævens lov" der er samlet i 9 hovedformer af Kata, og 157 teknikkombinationer baseret på forskellige kategorier af bevægelses- og power principper. Disse former og teknikker lærer eleven de forskellige regler og koncepter indenfor selvforsvar på samme måde som sprogundervisning benytter sig af alfabetet, ordbøger og grammatiske regler . I overført betydning, vil eleven lærer at tale, og som i dette tilfælde, at forsvare sig flydende og spontant. 
American Kenpo er et "lukket" system dvs. Når eleven har lært de fysiske og principielle, informationer vil han eller hun kun bevæge sig flydende fra et slag, spark og greb etc. uden afbrydelser. Det er et system designet ud fra et "sund fornuft" synspunkt og fri af unyttige traditioner.

Mace.jpg

M.A.C.E 
Martial Arts Conceptual Education.

M.A.C.E eller Martial Arts Conceptual Education undervises kun i Holstebro Kenpo studio.

 

Hvad er M.A.C.E og hvor stammer det fra? M.A.C.E  har sit udspring i forskellige konfliktspecifikke uddannelser til sikkerhedsbranchen. Mace er udviklet af grundlæggeren Claus Knudsig Pedersen. M.A.C.E kurserne er udviklet som et selvforsvarspensum, der er indeholdende forskellige teknikker med fokus på magtanvendelse, nødværge og selvforsvar.

 

M.A.C.E teknikkerne stammer fra  forskellige former for kampkunst, arrangeret ud fra et konceptuelt synspunkt. Navnet selv udspringer fra at kursist havde spurgt om hvor teknikkerne stammede fra og havde fået overstående forklaring udtalte følgende: “ So like a form of Martial Arts Conceptual Education? Like M.A.C.E?” 

 

Navnet M.A.C.E og disse teknikker kommer senere til at danne grundlag for en serie af kurser, samt forskellige former for privat undervisning for vagt- og dørmandspersonel.   Efterspørgslen var først og fremmest fra vagtselvskaber, døgninstitutioner og opholdssteder, men også enkeltpersoner der ønskede at videreudvikle deres kompetencer i fysisk konflikthåndtering udover de mere basale færdigheder.

 

Claus Knudsig Pedersen begyndte i midten af 00‘erne at udvikle modulkurser, der også  henvendte sig til person indenfor sikkerhedsbranchen, der ønskede at gå i dybden med denne disciplin til anvendelse i deres professionelle  virke.

 

M.A.C.E undervises både som et kursus tilbud og som holdtræning  på modul basis, der er inddelt i 3 niveauer: Begynder - Teknikker - Ekspert. 

 

Det anbefales, at kurserne så vidt muligt gennemføres i rækkefølge, dette er dog ikke et krav. 

 

Kursus 1-4  | Her tilføres kursisten viden i praktisk magtanvendelse – både fysiske og psykisk jf. dansk lovgivning. 

 

Kursus 5-8  | Her tilføres kursisten viden i praktisk nødværge, herunder også slag og spark.   

 

Kursus 9-12  | Her tilføres kursisten viden i og om en kombination af de første moduler med fokus på tilegnelse af personlige kompetencer gennem et personligt tilrettelagt program.

302041326_10228295294031213_2715264301662098579_n_edited.png

Arnis

I Kenpodanmarks regi trænes Arnis kun i Holstebro. Arnis, Kali & Escrima. Kampkunst, kampsport og selvforsvar.

 

Arnis er en af de mest alsidige kampformer i verden. Den rummer alle discipliner af våbenløs kamp, og kamp med våben.

 

Som selvforsvar er en Arnis-kæmperen en født overlever.  Våbendisciplinen giver en stor fordel, når Arnis skal bruges våbenløst mod knive og køller. Krigskunsten har stor erfaring med flere angribere, og kamp i vanskeligt terræn og brug af omgivelserne kommer til gavn. Som instruktør møder man tit fordommen, at det er stokkekamp og der er jo ingen der render rundt med stokke for at kunne yde selvforsvar. Som kursist til Arnis lærer man at bruge næsten alt som et selvforsvarsvåben. I våbenløst lærer man både spark, boksning, greb, låse, kast og brydning.

 

En typisk træning er ca. 1/3 våbenløshed og 2/3 våbentræning, men vægtningen er uvæsentlig, da det grovmotorikser er det samme. Som begynder skal man i starten lære en del teknik. Det foregår i et roligt, men udfordrende tempo. Sikkerheden under træning er vigtig, så klubben også har elever til næste træning Senere, når eleven kan styre stokkene, bliver træningen intensiv, hurtig og mere fysisk krævende.

 

Hvor stammer kampkunsten Arnis fra?

Arnis stammer fra Filippinerne. Det enorme ørige har gennem århundrede haft mange stammekonflikter og krige, som har udviklet et utal af forskellige krigskunster. Officielt kaldes Lapu Lapu den første Arnismester og betragtes som en folkehelt. Søfareren Ferdinand Magellan blev dræbte i år 1521 i et skæbnesvangert slag mellem Spanske conquistadorer og indfødte filippinere med ildhærdede stokke og sværd.  Du kan læse mere om Arnis på www.kombatan-arnis.dk eller på Arnis siden her på sitet.

bottom of page